Välkommen till
Alumniutskottet
Vi håller kontakt med K-sektionens alumner!
Image is not available
Slider
Vad gör vi i AU?

Vi i Alumniutskottet är ett litet utskott på fem personer. Syftet för oss är att bevara kontakten med alumnerna, dvs de gamla studenterna från Sektionen. Vi vill att alumnerna känner sig lika välkomna tillbaka till K-sektionen som när de själva studerade. Genom att arrangera sittningar, pubar och lunchföreläsningar försöker vi även skapa band mellan alumner och de nuvarande studenterna.

Alumniutskottet har utvecklats mycket de två senaste åren och det finns mycket potential till vad
utskottet kan bli. Vi ser inte faktumet att utskottet är så pass litet som en nackdel, utan tvärtom. Vi har kommer varandra nära vilket gör arbetet roligare. Att vara en del av Alumniutskottet ger erfarenhet kring K-sektionen, hur den varit och hur den är idag.

Emma Håkansson

ALUMNIMÄSTARE

au@ksek.se

Slider

Alumnimästare

Som Alumnimästare är det lärorikt att höra om utbildningen från alumnernas perspektiv, då man lär sig mycket om sin egen utbildning. Precis som för andra mästarposter ska du vara beredd på att det även krävs tid för arbetet i Nämnden. Exempelvis tar möten och överlämning i slutet av året, en del tid. Som alumnimästare är det väldigt roligt att se alumner som är glada att vara tillbaka för att kunna delge sin erfarenhet. Dessutom uppskattar många studenter att få höra dessa lärdomar och upplevelser.

Jag som Alumnimästare har det översiktliga ansvaret för att arbetet i utskottet förs framåt, såsom att dra i möten eller att de planerade eventen genomförs. Dessutom har jag den huvudsakliga kontakten med alumnerna. Detta sker främst via mejl vilket innebär att jag också har ansvar för databasen med mejladresser till alla alumner. Exempelvis skickar jag massutskick med information till alumnerna på detta sätt.

Alumnikontakt

Vi Alumnikontakter ska underlätta jobbet för Alumnimästaren. Arbetet vi utför kan skilja sig mycket från ena veckan till den andra. Antingen kan vi skriva ihop mailen som krävs, beställa planscher eller vara matansvariga för kommande event. Men den viktigaste rollen vi har är att hjälpa Alumnimästaren att bevara kontakten mellan Sektionen och alumnerna. Eftersom utskottet är så litet och intimt får man möjligheten att utvecklas på flera olika plan.

Som Alumnikontakt lär man sig mycket om hur man anordnar och organiserar event. Vår möjlighet att träffa och prata med alumner är mest under eventen, eftersom det mestadels är Alumnimästaren som sköter själva kontakten med alumnerna. Det bästa med posten är att forma arrangemangen på vårt sätt och få höra alumnernas berättelser och tips.

people

Mentorskapskontakt

Vi som Mentorskapskontakter har som huvudsaklig uppgift att driva mentorskapsprogrammet. Ett program där en nuvarande student får möjlighet att få en personlig kontakt med en alumn. De paras ihop utifrån frågeformulär, där vi tar hänsyn till intressen och erfarenheter som passar bra ihop. För oss är det två tidsperioder under året som kräver en del arbete, när mentorskapsprogrammet ska startas upp respektive avslutas. Under resterande delar av året är vi med och planerar event med de andra i utskottet.

I Alumniutskottet utvecklas man mycket som person och som sektionsmedlem då vi i utskottet diskuterar och bestämmer många beslut tillsammans. Att vara Mentorskapskontakt ger dig kunskaper som hur man kommunicerar med vuxna i arbetslivet och hur event planeras. Engagemang i Alumniutskottet kan även ge dig ett större nätverk och kanske även jobbmöjligheter i framtiden.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Vi är AU 2020

Image is not available
Emma Håkansson
Alumnimästare
Image is not available
Emma Råwall
Alumnikontakt
Image is not available
Johanna Åberg
Alumnikontakt
Image is not available
Josefin Gauffin
Mentorskapskontakt
Image is not available
Johanna Karlsson
Mentorskapskontakt
Slider