Välkommen till
Cyberutskottet
Vi ansvarar för Sektionens digitala informationskanaler!
Image is not available
Slider
Vad gör vi i CybU?

Vi i CybU ansvarar för Sektionens digitala informationskanaler och ser till att alla fantastiska event som anordnas på Sektionen förevigas genom foto och film. Vi ansvarar även för att röstsystemet fungerar vid Sektionsmöten, samt för Sektionens digitala arkiv. Vi hanterar och uppdaterar Sektionens hemsida och instagram, fotograferar på event, tar alla funktionärsbilder, och spelar in och redigerar filmer till exempel under nollningen, och i samarbete med pHøset och Sexmästeriet. Vi ser även till att allt digitalt som genereras under året sparas och arkiveras för framtida Sektionsmedlemmar.

Hos oss i CybU finns det gott om möjligheter för utveckling av dina kreativa förmågor och för att lära dig mer om fotografi, foto- och filmredigering, grafisk design, webbhantering- och design, samt programmering. Det mesta av vårt arbete sker i samarbete med andra utskott. Det gör att du som medlem i CybU jobbar mycket med resten av Sektionen och får då en bra inblick i många delar av Sektionens verksamhet.

Agnes Boberg

CYBERMÄSTARE

cybu@ksek.se

Slider

Cybermästare

Som Cybermästare är jag utskottsledare i CybU vilket innebär att jag ansvarar för utskottets verksamhet och ekonomi, ser till att arbetet går framåt och sköter det administrativa arbetet. Jag leder CybUs möten, lägger en budget och ansvarar för att den hålls, och koordinerar utskottets verksamhet med resten av Sektionen via Nämnden. Som Cybermästaren sitter jag också med i Informationskollegiet på kåren tillsammans med Informationsmästaren. Det är också mitt ansvar att i samarbete med utskottet och Styrelsen tar fram riktlinjer för hur Sektionens sociala medier och arkivering ska fungera. Jag samarbetar därför mycket med Styrelsen, men också med Informationsutskottet.

Som utskottsledare förväntas man lägga ner mycket tid på sin post, men i gengäld får man lära sig mer om ledarskap och att ta ansvar för en grupp, planering, kommunikation och samarbete. Även om man inte jobbar så mycket praktiskt inom de olika arbetsområdena, lär man sig också väldigt mycket om sådant som posterna i utskottet jobbar med!

laptop_mac

Webmaster

Vi webmasters designar, hanterar och uppdaterar Sektionens hemsida. Förutom att uppdatera hemsidan kontinuerligt jobbar vi med flera av Sektionens andra utskott för att uppdatera hemsidan och dess funktioner för att hjälpa dem i deras verksamhet. Till exempel jobbar vi nära både pHøset och Mässutskottet för att uppdatera hemsidorna för nollningen och KULA.

Som webmaster lära man sig mycket om webbhantering, webbdesign, user experience och informationsspridning och man får chansen att jobba i och lära sig Wordpress, vilket är det vanligaste verktyget att bygga hemsidor i. Man behöver ingen tidigare erfarenhet för att göra ett toppenbra jobb som Webmaster, tvärt om, är det är unik möjlighet att lära sig något väldigt användbart för framtiden samtidigt som det man gör hjälper Sektionens medlemmar och verksamheten!

Regisseur

Som Regisseruen planerar jag, spelar in och redigerar filmer åt Sektionen. Exempel på filmer som spelats in de senaste åren är temafilmer till Sexmästeriet och pHøset, arbetsmarknadsmässan KULA och aftermovies för nollningen.

Som Regisseur får man tillgång till Sektionens fotoutrustning och redigeringsprogram (Adobe paketet), och har chans att lära sig mer om filmskapande och redigering. Man får också chansen att samarbeta med flera andra av Sektionen utskott. Att vara Regisseur tar stundvis mycket tid, och ens hjälp kan behövas både på kvällar och helger, men i gengäld är filmerna man gör väldigt uppskattade av både utskotten och alla Sektionensmedlemmar!

Photograph

Vi Photographer är på plats på alla roliga event som anordnas på Sektionen för att föreviga alla fantastiska ögonblick för Sektionsmedlemmarna. Vi tar även bilderna på Sektionens funktionärer till hemsidan och funktionärsystemet, samt redigerar bilder innan de publiceras på hemsidan eller instagram.

Som Photograph får du tillgång till Sektionens fotoutrustning och redigeringsprogram (Adobe paketet), och har chans att utveckla dina kunskaper inom fotografi och redigering. Dessutom är bilderna du tar väldigt uppskattade! Det krävs ingen förkunskap, och du behöver inte kunna gå på alla evenemang för att göra ett utmärkt jobb som Sektionens photograph! Psst… Som photograph får du ofta reducerat pris på biljetter till evenemang!

Cyberjon

Vi Cyberjoner bistår de övriga poster i CybU i sitt arbete. Framförallt sköter vi också om Sektionens Instagram, och jobbar med att hålla Sektionens digitala arkivering up to date.

Posten som jon är väldigt fri - och det är mycket upp till en själv hur mycket eller lite tid man vill lägga ner och vad man vill jobba med. Tycker man det verkar roligt med fotografering kan man hjälpa Photographerna, men vill man hellre jobba med hemsidan behöver säkert Webmasters hjälp!

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Vi är CybU 2020

Image is not available
Agnes Boberg
Cybermästare
Image is not available
Eva Voicu
Photograph
Image is not available
Isabel Kristensson
Photograph
Image is not available
Gustaf Bellman
Webmaster
Image is not available
Tova Alenfalk
Webmaster
Image is not available
Daria Martynova
Regisseur
Image is not available
Elias Gullberg
Cyberjon
K-sektionen_kemiteknik_bioteknik_nollnig
Ida Söderberg
Cyberjon
Image is not available
Sophie Friman
Cyberjon
Image is not available
Veronika Jörntell
Cyberjon
Slider