Välkommen till
Informationsutskottet
Vi håller medlemmarna informerade om allt skoj som händer på Sektionen!
Image is not available
Slider
Vad gör vi i InfU?

Känner du att du vill göra din röst hörd på Sektionen och att du saknar utlopp för din kreativitet när alla siffror och formler tar över din vardag? Då är Informationsutskottet något för dig! Vi i InfU har en hel del varierande uppgifter, men ser i grund och botten till så att viktig information och läsvärda texter når alla medlemmar på sektionen. Detta gör vi genom att ge ut sektionstidningen Druiden, nyhetsbrevet Orbitalen samt genom att pryda anslagstavlorna på KC med affischer.

Hos oss i InfU finns det goda möjligheter att diskutera och förverkliga dina idéer med andra kreativa medlemmar på Sektionen, och att utveckla dina förmågor när det kommer till design, skrivkunskaper och planering av roliga evenemang. Med din uppgift att dela med dig av aktuell information får du som medlem i InfU också en bra inblick i vad som händer på sektionen, och möjlighet att sätta din egen prägel på den information som når ut till resten av Sektionens medlemmar.

idru_jon
Ida Ekenberg

INFORMATIONSMÄSTARE

infom@ksek.se

Slider

Informationsmästare

Som Informationsmästare är jag ansvarig för utskottets verksamhet och medlemmar. Jag ser till att sektionstidningen Druiden ges ut en gång varje läsperiod, att nyhetsbrevet Orbitalen skickas ut till Sektionens medlemmar varje vecka och att alla i utskottet trivs och vet vad de ska göra. Jag har också i uppgift att sköta kommunikationen mellan Da Vinci och de personer som vill komma i kontakt med dem.

Som Informationsmästare får man chansen att utveckla utskottet och se till så att InfU:s verksamhet blir det den bästa möjliga under sitt år som ledare. Man får även möjlighet att förbättra sina förmågor när det kommer till att skapa en god gemenskap och kommunikation i en grupp, samt att lägga upp en budget för verksamhetsåret. Som stöttepelare och bollplank i ditt arbete finns Nämnden.

Redacteur

Posten som Redacteur ger dig möjlighet att få utlopp för ditt kreativa skrivande, och att lära dig mer om grafisk design genom att arbeta i redigeringsprogram. Genom att vara en viktig del av sektionens informationsspridande får du även en god inblick i vad som händer på K- sektionen och LTH.

Som Redacteurer är vår främsta uppgift att skriva en rolig krönika till och sätta ihop Sektionens nyhetsbrev Orbitalen varje vecka, samt att designa och färdigställa sektionstidningen Druiden tillsammans. Genom att sprida Sektionens nyheter blir du en viktig del av sektionsmedlemmarnas vardag!

Da Vinci

Som Da Vinci är vi ansvariga för all design och grafik på Sektionen, och ger input till i princip alla utskotts verksamhet i grafisk form. Vi ser till så att framsidan på sektionstidningen Druiden blir snygg och intresseväckande, och att det i samarbete med andra utskott finns en passande affisch till alla sektionsevenemang.

Posten som Da Vinci är perfekt om du vill och kan lägga ned tid på ditt kreativa skapande och att utveckla dina kunskaper när det kommer till grafisk design. Du kommer att få testa på att arbeta med olika redigeringsprogram, och se dina verk pryda anslagstavlorna i korridorerna och Gallien.

Journalist

Posten som Journalist ger dig chansen att utveckla din samarbetsförmåga med de övriga Journalisterna i utskottet för att Druiden ska bli så bra som möjligt. Du får också öva på att hålla deadlines, och sist men inte minst att utveckla en kreativ idé till en färdig text.

Som Journalister har vi en fantastisk möjlighet att få utlopp för vår skrivarglöd och att nå ut till de andra medlemmarna på sektionen i skrift. Vår uppgift är att skriva roliga, viktiga och personliga texter till sektionstidningen Druiden. Vi får chansen att fylla Druiden med allt från quiz och korsord till artiklar och intervjuer, och ser med andra ord till så att K-sektionens studenter varierar all kemilitteratur med något underhållande och allmänbildande.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Vi är InfU 2020

idru_jon
Ida Ekenberg
Informationsmästare
Image is not available
Matilda Lindberg
Redacteur
Image is not available
Thilda Qvist
Redacteur
Image is not available
Kajsa Eliasson Apelqvist
Da Vinci
Image is not available
Lisa Nilsson
Da Vinci
Image is not available
Amanda ekegren
Journalist
Image is not available
Emelie Rollén
Journalist
Image is not available
Ludvig Balfors
Journalist
Image is not available
Vakant
Journalist
Image is not available
Vakant
Journalist
Slider