Välkommen till
Kafémästeriet
Vi driver K-sektionens lunchcafé och förser Sektionens medlemmar med oräkneliga koppar kaffe!
Image is not available
Slider
Vad gör vi i KM?

Ni hittar oss i Kafémästeriet bakom baren i Gallien under luncherna där vi kokar och säljer kaffe, kakor, märken med mera. Alla utskottsmedlemmar står bakom baren en lunch i veckan. Vi i Kafémästeriet ansvarar också för att köpa in varor till kaféet och hålla rent bakom baren. Att organisera varor, hålla koll på datum och vara delaktig i ett kontinuerligt arbete under hela funktionärsåret hör till de viktigaste arbetsuppgifterna för oss i Kafémästeriet. Vi har även bakkvällar där vi bakar allt möjligt gott som vi sedan säljer i kaféet till Sektionens alla medlemmar.

När man jobbar i Kafémästeriet blir man stresstålig och får god kassavana. Någonting som är speciellt med vårt arbete är att man får chansen att träffa alla trevliga sektionsmedlemmar som kommer och handlar i KM. När man står bakom baren känner man sig uppskattad av Sektionen och man får många stora leenden!

idru_jon
Emma Roos

KAFÉMÄSTARE

km@ksek.se

Slider

Kafémästare

Som Kafémästare har jag många olika ansvarsområden. Till exempel arbetar jag med att beställa in det som säljs i KM (mat, kläder och märken), lägga budget, ha koll på ekonomin och driva utskottets arbete framåt. Jag sitter även med i Nämnden.

Min post är väldigt givande då man som Kafémästare får en god inblick i vad som pågår bakom kulisserna i en caféverksamhet. En stor del av arbetet handlar om planering och ekonomi. Det är också roligt att få jobba mycket i grupp med de andra utskottsmedlemmarna så att vi tillsammans kan utveckla verksamheten, samtidigt som jag är den som har det yttersta ansvaret för att kunna möjliggöra arbetet. Eftersom det är mycket som ska göras inom utskottet är det viktigt att som Kafémästare kunna delegera arbetsuppgifter.

Vice Kafémästare

Jag som är Vice Kafémästare jobbar mycket tillsammans med Kafémästaren, där min uppgift är att avlasta och bolla idéer tillsammans med hen. Vi arbetar till exempel med att lägga budget, planera beställningar, schemaläggning för vem som ska stå bakom baren samt inköp av sektionsmerch. En del av mitt arbete går även ut på att se till att samordna det stora utskottet. Som alla andra i utskottet står jag även bakom baren själv en gång i veckan.

Någonting som gör posten som Vice Kafémästare väldigt rolig är att det är så många olika saker man får jobba med. Det gör arbetet varierande och givande, och man får lära mig mycket! Inga tidigare erfarenheter krävs för posten som Vice Kafémästare, men det kan vara bra att ha intresse för ekonomi, gruppdynamik och framförallt ska man vara villig att lägga ner tid tid på utskottet under hela funktionärsåret.

Kaféjon

Som Kaféjon står jag i KM och säljer kaffe, chokladbollar och andra sötsaker. En gång i veckan är det mitt ansvar att stå bakom baren och då ansvarar jag bland annat för att ta emot beställningar i kassan, koka kaffet och hålla snyggt och rent i baren.

Som Kaféjon får jag möjligheten att träffa och prata med folk som jag annars kanske inte pratat med. Här får jag lära mig hur kaféverksamheten fungerar, vilket exempelvis innebär hantera kassan, koka det perfekta kaffet och hantera nya situationer som kan komma upp då ingen dag är den andra lik. Som kaféjon spånar jag på nya idéer om till exempel varor, kanske över en mysig bakkväll tillsammans med mina utskottsmedlemmar. Arbetet är jämnt fördelat över året och inga tidigare erfarenheter krävs.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Vi är KM 2020

idru_jon
Emma Roos
Kafémästare
Image is not available
Johanna Åberg
Vice Kafémästare
Image is not available
Benjamin Persson
Kaféjon
Image is not available
Emma Håkansson
Kaféjon
Image is not available
Fabian Höwding
Kaféjon
Image is not available
Filippa Wikström
Kaféjon
Image is not available
Johanna Persson
Kaféjon
Image is not available
Kajsa Eliasson Apelkvist
Kaféjon
Image is not available
Lovisa Mårtensson
Kaféjon
Image is not available
Wilma Hendberg
Kaféjon
Slider