Välkommen till
Övriga funktionärer
Övriga funktionärer utgörs av oss funktionärer som inte tillhör något specifikt utskott. Några är s.k periodiserade projektfunktionärer och har då en kortare mandatperiod en hela året. Exempel på dessa är Tandem- och Her Tech Future- ansvariga.
Som Övrig funktionär är man lika mycket en del av Sektionen som om man tillhörde ett utskott!
Slider

Talman

Som Talman så är jag mötesordförande under samtliga Sektionsmöten. Ordinarie möten är Vårterminsmötet (VT) samt Höstterminsmöte (HT) 1 & 2. Ibland hålls också extrainsatta möten. Min uppgift är att se till så att mötet flyter på så bra som möjligt samtidigt som allt går rätt till. Tillsammans med Styrelsen så ansvarar jag som Talman också för att kalla er sektionsmedlemmar till samtliga Sektionsmöten.

Det är väldigt roligt att vara Talman eftersom det är ett viktigt uppdrag. När ett möte går bra så gynnar det hela Sektionen, där och då. Man får lära sig mycket om mötesformalia och hur den bör användas. Även om det är en fördel att ha suttit med på mycket möten innan så är det inget förkunskapskrav, man lär sig allt efter som.

Revisorer

Som Revisorer är vi ett av Sektionens granskande organ. Det betyder att vi är ansvariga för att dubbelkolla så att allt går rätt till. Det åligger oss därför att bl.a kontrollera att Sektionens bokföring sker på ett tillfredsställande sätt, att läsa igenom mötesprotokoll och att presentera vår revisionsberättelse på Vårterminsmötet. Man kan sammanfatta det som att revisionsberättelsen är vår informerade åsikt om hur Styrelsen har skött sitt arbete under det gångna året. I och med att revisionsberättselen presenteras på vårterminsmötet är vår mandatperiod tre terminer lång.

Som Revisor ska man vara väl insatt i Sektionens verksamhet och det är därför vanligt att gamla styrelsemedlemmar blir revisorer. Man måste också kunna sätta ner foten för Sektionens bästa ifall Styrelsen missbrukar sitt mandat eller på annat sätt stjälper Sektionen. Eftersom det tar mycket tid måste man också ha ett brinnande engagemang för Sektionen och dess verksamhet så att arbetet inte görs halvdant.

Bioteknikansvariga

Bioteknikdagarna är en helg då bioteknikstudenter från hela landet ses för att gå på en mässa, några insiprationsföreläsningar och för att festa tillsammans. Som Bioteknikansvariga representerar vi K-Sektionen på Bioteknikstudenternas (BTS) styrelsemöten. När Bioteknikdagarna äger rum i andra städer är vi med och anordnar resan dit. Vi håller också i anmälningarna till platserna som tilldelats Lund. Det år som Lund är värd för Bioteknikdagarna är det vi som är ansvariga och har då en projektgrupp under oss. Vi står då också som firmatecknare för organisationen Bioteknikstudenterna.

Det är väldigt roligt och inspirerande att få träffa studenter från samma utbildning från olika lärosäten och att få byta erfarenheter och visioner med varandra. Det är också väldigt roligt att få komma varandra närmare, vi är bara två stycken så samarbetet har alla förutsättningar att bli bra! Det år som Lund är ansvariga så är det extra lärorik eftersom man då också ska ha koll på ekonomi och sköta företagskontakt mm.

Her Tech Future-ansvarig

Her Tech Future arrangeras varje år och samlar 120 tjejer från södra Sverige som alla går gymnasiets tekniska eller naturvetenskapliga program i årskurs 2. Det är ett event under tre dagar som ger en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Dagarna är fyllda med intressanta föreläsningar och spännande laborationer, medan kvällen bjuder till festligheter. Som Her Tech Future- ansvarig ansvarar vi för kontakten med de centralt ansvariga på LTH. Vi ansvarar också över att hitta kvinnliga pHaddrar från Sektionen som kan ta emot och ta hand om gymnasietjejerna under tiden de är i Lund.

Posten som Her Tech Future- ansvarig är en periodiserad projektfunktionär. Man blir vald på hösten och är bara funktionär fram till sommaren. Her Tech Future är ett väldigt viktigt event för att inspirera fler tjejer till att bli ingenjörer. Det är därför väldigt roligt att få vara med och ansvara. Genom att känna att man inspirerar yngre tjejer till att göra samma karriärsval som en själv så får man mycket tillbaka. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få inspirera och dela med sig om vad ingenjörsyrket innebär!

Ledamot i arbetsgruppen K på Science Village

Som ledamot i arbetsgruppen är du med och påverkar Sektionens framtid i allra högsta grad genom att representerar K-sektionens studenter i alla frågor som rör Science Village. Detta innebär ett nära samarbete med representanter från Teknologkåren och de andra berörda Sektionerna på LTH för att vi studenter ska kunna bedriva gemensam åsikt i frågan. Science Village diskuteras över hela LU och går väldigt fort framåt vilket innebär att ditt jobb är viktigt och kommer göra skillnad för studenters och K-sektionens framtid på Science Village.

directions_bike

Tandemansvarig

Posten som Tandemansvarig är en periodiserad projektfunktionär. Man blir vald på hösten och är bara funktionär fram till sommaren. Om man tycker om stora festliga event, brinner för god laganda och vill prova på hur det är att ta ansvar så är Tandemansvarig en utmärkt post. Det krävs inga förkunskaper, man lär sig allt nödvändigt på vägen. Det är en väldigt rolig stafett att få vara med om och som ansvariga så får man till och med vara med gratis som tack för arbetet man lägger ner!

Tandemstafetten är en tävling på tandemcyklar mellan Göteborg och Lund där omkring 1000 studenter deltar och brukar gå av stapeln i mitten av maj. Man åker buss upp till Göteborg och cyklar sedan i stafett ner till Lund. De som inte cyklar festar på bussarna ner. Som Tandemansvariga är det vår uppgift att ta ut ett lag som representerar K-sektionen och sedan ansvara för laget under hela stafetten. Vi är också ansvariga för kontakten med Tandemgeneralen och resten av idrottskollegiet som står som ansvariga.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Vi är Övriga funktionärer 2020

Image is not available
Björn Abrahamsson
Talman
Image is not available
Johan Hallbeck
Revisor
Image is not available
Svante Herrlin
Revisor
Image is not available
Frida Berg
Bioteknikansvarig
Image is not available
Ida Hammer
Bioteknikansvarig
Image is not available
Ida Linn Silfors
Her Tech Future-ansvarig
Image is not available
Thilda Qvist
Her Tech Future-ansvarig
Image is not available
Herman Andersson
Ledamot i arbetsgruppen K på Science Village
Image is not available
Vakant
Ledamot i arbetsgruppen K på Science Village
Image is not available
Vakant
Ledamot i arbetsgruppen K på Science Village
Image is not available
Vakant
Ledamot i arbetsgruppen K på Science Village
Image is not available
Lucas Carlsson
Tandemansvarig
Image is not available
Vakant
Tandemansvarig
previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider