Välkommen till
Sexmästeriet
Vi planerar sittningar, pubar och eftersläpp för K-sektionen!
K-sektionen_kemiteknik_bioteknik_nollnig
Slider
Vad gör vi i Sexet?

Vi i Sexmästeriet ansvarar för att arrangera sittningar av olika slag för Sektionens medlemmar. Det är allt från finare sittningar och baler såsom Kalibreringsphesten men även sittningar med lägre finhetsgrad med klädkod “Ouvve” och olika teman. Vi ansvarar även för att hålla i pubar under årets gång där Sektionsmedlemmarna kan njuta av en trevlig avslappnad kväll med god mat och dryck. Vi i Sexmästeriet ansvarar även för andra event som vi tycker hade varit roligt att hålla i där man kan få friheten att komma med sina egna idér och förslag.

Som medlem i sexmästeriet innebär det att man arbetar på en del helger och sena kvällar. Det innebär även att man är med i en tight grupp som kommer väldigt nära varandra när man jobbar mycket ihop. Eftersom Sexmästeriet är Sektionens största utskott innebär detta även många åsikter och mycket samarbete.

Felix Mattsson

SEXMÄSTARE

sexm@ksek.se

Slider

Sexmästare

Som Sexmästare är jag ansvarig för det största utskottet av dem alla. Jag ser till att alla pubar och sittningar blir av och man står för den externa kommunikationen för sexet. Sexmästaren representerar Sexmästeriet i nämnden och är med på protokollmöten för att både ge input och se till så att Sexmästeriets motioner går igenom. Som Sexmästare sitter jag även med i sexmästarkollegiet tillsammans med de andra Sexmästarna på LTH och även aktsam på kåren. Som sexmästare håller man även koll på sexets ekonomi och budgetuppföljning. Jag har även kontakt med tillsynsmyndigheten angående alkoholtillstånd.

Som Sexmästare utmanar man sig själv inom många områden Det är en stor utmaning att leda ett så stort utskott med många åsikter. Man får även en mycket djupare inblick i vad ledarskap innebär då man är ansvarig för sektionens största utskott. Detta är en post som kräver att man är kontaktbar majoriteten av tiden och får många frågor man inte alltid har svaren på.

Vice Sexmästare

Som Vice Sexmästare leder jag arbetet tillsammans med Sexmästaren både på och inför event. Vice Sexmästare ansvarar för budgeterar, lägger scheman och följer upp. Jag ansvarar även för kontakten mellan sexmästarna och jonerna och ser till att alla trivs i sexet både på eventen men också utanför. Som Vice Sexmästare kan man även behöva sköta Sexmästarens arbete då denne inte kan.

Som Vice Sexmästare utvecklas man inom många områden, bland annat sin ledarskapsförmåga samt att arbeta tillsammans i ett stort utskott med många åsikter.

record_voice_over

Troubadix

Som Troubadixer är vi länken mellan de som sitter på en sittning och Sexmästeriet som håller i sittningen. Vi håller koll på stämningen i lokalen, sätter tidsplanering, ser till att den följs, och håller reda på alla spex som ska genomföras på sittningen (Vi sitter alltså med på sittningen). När folk spexar behövs ibland musik, video eller någon rekvisita och vi Troubadixen brukar ställa upp med att förenkla att ett spex blir riktigt bra. Efter en sittning är det vårt ansvar att alla sångböcker samlas in, skrivs i och sedan förs till Gallien. Som Troubadixer har vi även ett viktigt uppdrag på Kalibreringen som kräver lite extra planering. När Sexmästeriet håller evenemang med andra sektioner är det viktigt att vi samarbetar med toastmaster från andra sektioner för att se till att sittningen blir trevlig för alla inblandade.

Som troubadix lär du dig att ha många bollar i luften och hålla reda på allt som ska ske under sittningar. Du kommer även lära dig att hantera stressiga och påfrestande situationer med bravur!

room_service

Köksmästare

Vi som är köksmästare bär ansvaret för planeringen av matlagningen inför alla sexmästeriets event (förutom pubar). Vi leder även arbetet i köket under eventen och ser till att alla matpreferenser tillagas. Efter eventet hjälper vi till att städa undan och ser till att all utrustning hittar hem till KC. Köksmästarposten är väldigt tidskrävande inför sittningar vilket gör att många timmar läggs på att räkna i excel och leta efter ingredienser på Snabbgross hemsida.

Posten som köksmästare är extremt givande och allt hårt arbete är värt det när alla får sin mat. Det är även superkul att ha friheten att vara kreativ med maten på sittningar. Det krävs ingen större erfarenhet av matlagning för att bli köksmästare. Det är viktigare att planera rätt och kunna lösa problem som uppstår på sittningar.

Barmästare

Vi som barmästare har ansvar för all dryck, såväl alkoholhaltig som alkoholfri som serveras på sittningar och eftersläpp. Detta innefattar dels ett kreativt arbete där det gäller att servera det godaste vi kan uppbringa till varje sittning och veta hur man får det bästa möjliga med det man har tillgång till men även en del planering vid inköpen av av dessa drycker. Det är viktigt att kunna hålla sig till budget och kunna planera långsiktigt. Under sittningar leder vi arbetet i baren och serverar dryck till sektionens medlemmar. Det krävs ingen tidigare erfarenhet för att bli barmästare utan det mesta lär man sig påvägen.

Som barmästare lär vi oss att ta mycket ansvar, budgetera inför event och att blanda goda drinkar. Vi lär oss dessutom mycket om olika alkohollagar och regler. Det bästa med posten är att få lära känna alla andra medlemmar i sexmästeriet och den gemenskap som bildas. Vi får även vara väldigt kreativa vilket är extra kul.

Hovmästare

Vi som är Hovmästare har ansvaret för mycket av det praktiska på Sexmästeriets evenemang. Detta inkluderar bordsplacering på sittningar, eventuella dryckesbiljetter, pynt och dukning. Som hovmästare har vi ansvar för allt porslin som används på finsittningar samt för att alla matpreffar kommer till rätt person. Vi gör ofta kartor över hela sittningen. Som hovmästare lägger vi en del tid på planeringsarbete inför sittningar. Arbetet och tiden varierar beroende på vad det är för typ av sittning. Under själva sittningen ligger mycket fokus på servering av mat och att alla preffar kommer rätt.

Som hovmästare lär man sig planera inför en massa roliga evenemang och leda arbete under dessa. Man får även möjlighet att dekorera fina sittningar och roliga tema-event.

person_add

Sexmästerijon

Vi Sexmästerijoner verkar som en hjälpande hand för sexmästarna när det behövs men främst när det gäller förberedelser inför sittningar, under och efter! Detta kan innefatta allt från att hacka grönsaker, diska, stå vid insläpp, och hjälpa Barmästarna i baren. Detta är en perfekt post om man tycker om att arbeta på sittningar och liknande men inte vill ta allt för mycket ansvar.

Vi lär oss om planerande av fester och hur saker fungerar här på K-sektionen och LTH, exempelvis om alkoholtillstånd, hur storkök fungerar och matlagning. Man blir dessutom bra på att arbeta effektivt i en stor grupp och kunna se vad det finns för luckor som behövs fyllas. Det bästa med att vara Sexjon är att få umgås med en så härlig grupp och ta del av gemenskapen som skapas inom Sexmästeriet.

Pubmästare

Som pubmästare ansvarar man för att organisera och hålla i utskottets pubverksamhet. Detta innefattar alkoholhantering, budgetering, inköp av mat och dryck samt att leda en arbetsgrupp. Man har även kontakt med tillsynsmyndigheten angående alkoholtillstånd.

Pubmästaren representerar pubverksamheten i nämnden och är med på protokollmöten för att både ge input och se till så att pubverksamhetens motioner går igenom.

På denna post lär man sig mycket om planering, alkoholtillstånd samt alkoholhantering och hur man leder en grupp som pubverksamheten. Värt att nämna är att posten inte har funnits tidigare i denna utformning men posten kräver inte några tidigare erfarenheter, däremot måste man vara beredd på att lägga ner mycket tid och engagemang.

Pubadix

Som pubadix har man planeringsansvar och bestämmer saker som tema, aktiviteter och drinkar till pubarna vilket gör det till en väldigt kreativ post. Man har även ansvar för alkoholhantering, budgetering tillsammans med pubmästaren samt inköp av mat och dryck. Någonting väldigt roligt med den här posten är alla valmöjligheter som finns och helt kunna sätta sin egen prägel på pubarna.

På denna post lär man sig att leda en grupp då man kommer ha ansvar för de externa jobbarna och delegera arbetsupgifter till dem. Man lär sig även mycket om planering och alkoholhantering. Värt att nämna är att posten inte har funnits tidigare i denna utformning. Posten kräver inte några tidigare erfarenheter.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Vi är Sexet 2020

Image is not available
Felix Mattsson
Sexmästare
Image is not available
Felicia Nash
Vice Sexmästare
Image is not available
Agnes Hedquist
Troubadix
Image is not available
Magnus Blix
Troubadix
Image is not available
Ellen Jonsson
Köksmästare
Image is not available
Oscar Braun
Köksmästare
Image is not available
Vilma Degrér
Barmästare
Image is not available
Åsa Leide
Barmästare
Image is not available
Annika Silva
Hovmästare
Image is not available
Jenny Hugoson
Hovmästare
Image is not available
Axel Ewaldh
Sexmästerijon
Image is not available
Biancha Bochis
Sexmästerijon
Image is not available
Elin Pettersson
Sexmästerijon
Image is not available
Ellinor Andersson
Sexmästerijon
Image is not available
Gustav Bågmark
Sexmästerijon
Image is not available
Julia Nydemark
Sexmästerijon
Image is not available
Klara Nyström
Sexmästerijon
Image is not available
Mattias Essén
Sexmästerijon
Image is not available
Tindra Honnér
Sexmästerijon
Image is not available
Viktoria Nordin
Sexmästerijon
Image is not available
André Nordin
Pubmästare
Image is not available
Anna Börjesson Kennedy
Pubadix
Image is not available
Helena Buhrgard
Pubadix
Image is not available
Fanny Wik
Pubadix
Image is not available
Paula Cerenius
Pubadix
previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider