• Välkommen till K-sektionen!

    Här hittar du allt om vår underbara sektion

K-SEKTIONEN

Kemi- och Biotekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, eller K-sektionen som vi oftast kallas, bildades år 1965 som sjätte Sektion vid LTH. Vi är en ideell förening för och av teknologer som studerar Kemiteknik och Bioteknik. Sektionen består av cirka 550 medlemmar, och drivs av de cirka 130 stycken medlemmar som är aktiva som funktionärer på Sektionen.

Sektionens mål är att alla medlemmar ska få en så bra studietid som möjligt. Detta uppnår vi genom att skapa gemenskap, ta till vara på Sektionsmedlemmarnas gemensamma intressen samt genom att vara ett stöd i studierna.

HUR FUNGERAR SEKTIONEN?

K-sektionen drivs av Sektionens Styrelse. Utöver Styrelsen finns det 19 utskott som anordnar evenemang så som studiekvällar, sittningar, idrottsaktiviteter, pubar och företagsevent. Utskotten jobbar också med att bedriva studiebevakning, driva café, och att hålla god kontakt med arbetslivet och våra alumner. Totalt är cirka 170 sektionsmedlemmar med i de olika utskotten och ytterligare Sektionsmedlemmar engagerar sig löpande under året. Till exempel engagerar sig cirka 120 medlemmar varje år som funktionärer under nollningen.

550 MEDLEMMAR

19 UTSKOTT

170 FUNKTIONÄRER

LOKALER

GALLIEN

Gallien är K-sektionens egna lokal och studenternas uppehållsrum. Här finns bord, soffor och massa microvågsugnar. Som student har man sällan råd att äta ute varje dag och de flesta har med sig matlådor. Det kan därför vara klokt att ta med sig några burkar hemifrån så man kan ha några matlådor på lager. I Gallien finns även ett litet café, Mitokonditoriet, som drivs av KM, där kan du köpa gott kaffe till underpris, månadens macka och lite annat smått och gott.

LOPHTET

Lophtet är Teknologkårens äldsta lokal och är en liten stuga precis norr om Kemicentrum. Här träffas teknologer regelbundet för att fira sina skrivna tentor.

Man kan utan problem vistas 300 personer i lokalen eller ha runt 90 sittande. Det finns ett kök och en öppen spis. I taket hänger en discoanläggning med tillhörande ljudsystem.

KC

På Kemicentrum bedrivs forskning och utbildning inom kemi i världsklass. Här arbetar forskare från olika forskningsområden och inriktningar inom kemin under samma tak för att förstå, förklara och förbättra vår värld.

Kemicentrums läge i det norra universitetsområdet i Lund, mitt i härtat av Öresundsregionen, bidrar till en kreativ studie-och forskningmiljö.

K-LOGGAN

K-sektionen symbol är ett gotiskt K och vår Sektionsfärg är gul. Den specifika nyansen av vackert gul som K-sektionen är så starkt förknippad med är av typen Pantone 803 C, har RGB kod (255,233,0) och HEX kod #FFE900. Vill man köpa tyg av Sektionens färg kan man köpa av färgen 3945u, och vill man beställa målarfärg kan man beställa av typen Akrylat Y11 Alkyd Y1.

VI ÄLSKAR ASTERIX OCH OBELIX

Vi på K-sektionen har en stor förkärlek till allt som har att göra med René Goscinny och Albert Uderzos serie om Asterix. Vårt lunchrum heter Gallien, vårt Sektionsmonument heter Bautastenen, och vårt skyddshelgon är såklart, den största kemisten genom alla tider, Miraculix. Får du möjligheten att kolla igenom Sektionens arkiv, kommer du självklart också hitta åtskilliga Asterixupplagor.

NOLLEDANSER

Vi K:are är kända för att vara duktiga på nolledanser, och tar varje chans vi får att dansa! Om man vill lära sig fler nolledanser kan man hitta en bra video här!

© Copyright - Kemi- och Biotekniksektionen inom TLTH 2024
sv_SESwedish