• NY STUDENT

NOLLNING

Vad är nollning?

Nollningen är början på 5 fantastiska år på LTH och Kemi- och Biotekniksektionen!  Förhoppningen med Nollningen är att den ska få just dig att känna dig som hemma i Lund, på LTH och på K-sektionen. Nollningen är fullproppad av evenemang som vi hoppas kommer hjälpa dig att lära känna dina kursare och studiekamrater, äldre studenter (dina pHaddrar) och komma in i studierna och studentlivet. Tävlingar, fester, nolleuppdrag, myskvällar, studiekvällar, sittningar, sportevent, dopp i sjön Sjøn, flygtur över sundet, tävlingar med och mot de andra Sektionerna på LTH, och mycket mycket mer kommer fylla dina fyra första fantastiska veckor på LTH!

Skillnad från gymnasiet

Nollningen på Kemi- och Biotekniksektionen, och på hela LTH, skiljer sig från de gymnasienollningar du kanske upplevt. Den är till för att välkomna dig som ny student och få dig att känna dig trygg! Helt enkelt: Nollningen är till för din skull och för att du ska få en så bra start på din studietid i Lund som möjligt! För att ALLA ska känna sig välkomna under nollningen finns det två gyllene regler som ska följas:

Nollningen är helt frivillig för alla inblandade.
Öppenhet och respekt ska prägla nollningen.

Boende

 • AF Bostäder

  AF bostäder är lundastudenternas egna bostadsförmedling och många får sitt första boende i Lund via dem. Direkt när du får ditt antagingsbesked bör du ställa dig i kö hos AF, och som nyantagen student har du “novishförtur” om du bor utanför Skåne. AF erbjuder både lägenheter, och det kanske mest karrakteristiska sättet att bo på för studenter – korridorsboenden! Läs mer på AFs hemsida.

 • Nation

  Nationerna i Lund erbjuder inte bara pubar, fester, engagemang och fritidsaktiviteter. De erbjuder även boende både i form av korridorer och lägenheter. Som boende på nation får du dessutom umgås med fler än bara teknologer om dagarna! Det lättaste sättet att få veta mer och ställa sig i bostadskö hos nationerna är genom att kontakta dem direkt.

 • MHK

  Michael Hansens Kollegium ligger bara ett stenkast från LTH och erbjuder boende i korridorsform. Du kan ställa dig i bostadskö hos MHK redan nu, och du kan dessutom söka stipendier för att få lägenhet snabbare eller betala lägre hyra. Mer information hittar du här.

 • I andra hand

  Många studenter finner sitt Lundahem genom andrahandsuthyrning, om det så är en lägenhet, ett korridorsrum, som inneboende, eller till och med bara en soffplats. Leta i alla forum du kan komma på men några bra tips är Blocket, BoPoolen och facebookgruppen Lägenheter i Lund.

 • Svenska Studenthus

  Svenska Studenthus erbjuder studentboende både i den nya stadsdelen Brunnshög och på Helgonagården bara ett stenkast från Kemicentrum. Mer information om deras boende hittar du på hemsidan. Här kan du även ställa dig i deras bostadskö.

 • LKF

  LKF är Lunds Kommunala Fastigheter, och erbjuder hyresrätter både i Lund och i närområdet. Kötiden är lång men det är ingen avgift. Du bör ställa dig i bostadskö hos LKF redan nu. Vem vet, om du inte får boende hos LKF under studietiden, kan det löna sig att ha många köpoäng för framtiden. Mer information hittar du på LKFs hemsida.

K-SEKTIONEN

Som student på Kemi- eller Bioteknikutbildningarna är du en del av K-sektionen. Kolla in filmen nedan för att få veta mer om vad K-sektionen är och vad det innebär att vara medlem.

KEMICENTRUM

Som student på Kemi- eller Bioteknikutbildningarna kommer du spendera mesta delen av din tid på Kemicentrum. I filmen nedan får du en introduktion till Kemicentrum och hur det är att studera här.

© Copyright - Kemi- och Biotekniksektionen inom TLTH 2024
sv_SESwedish