Lunchföreläsning med iGEM

Studiemästeriet välkomnar dig till en lunchföreläsning med iGEM Lund för att berätta om hur du som student kan delta i världsmästerskapet i syntetisk biologi.
Vid slutet av varje år tävlar studenter från hundratals universitet med projekt som de har arbetat med under året. Varje lag utformar och genomför ett projekt med målet att lösa globala utmaningar. Tidigare lag har till exempel arbetat med projekt relaterade till behandling av sjukdomar, biologisk rening av föroreningar, produktion av finkemikalier och bioläkemedel, livsmedel och alternativa energikällor som biobränslen med hjälp av syntetisk biologi.
Projektet är mångfacetterat och studenter med olika bakgrunder får arbeta med:
– Labbarbete där genteknik tillämpas inom områden som metabolic engineering, protein engineering, molekylärbiologi och biokemi.
– Matematisk modellering i syfte att simulera och studera biologiska system
– Produktutveckling
– Projektledning
– Ekonomi, marknadsföring, kommunikation och PR
– Formgivning och grafisk design
– Webbutveckling
– Internationella samarbeten med andra universitet
Låter det spännande att få vara del av ett vetenskapligt forskningsprojekt från början till slut? Vill du utveckla dina färdigheter inom bioteknik, matematisk modellering, projektledning, webbutveckling, kommunikation, eller kanske alla ovannämnda?
iGEM Lund letar nu efter nya medlemmar till nästa års tävling. Nytt för i år är att anmälan till iGEM Lund 2021 sker genom registrering på kursen i syntetisk biologi för LTH-studenter. Under den här lunchföreläsning kommer representanter från 2020 års lag berätta allt du behöver veta om iGEM, kursen i syntetisk biologi och årets projekt – PROTECTO.
Välkomna!
Zoom-länk kommer läggas ut i eventet när det närmar sig.
De första 50 som anmäler sig till föreläsningen får ett presentkort på Grönt och Gott. Anmälan görs genom https://forms.gle/HEJozTPhGrWBo3gY6